V Ordzovianoch na Spiši poznajú nové vedenie obce už pred voľbami

29.11.2006 Levoča

Ordzoviany 29. novembra (TASR) - Vo viacerých obciach na Spiši už pred sobotnými komunálnymi voľbami poznajú meno starostu, keďže o post sa uchádza iba jedin...
Ordzoviany 29. novembra (TASR) - Vo viacerých obciach na Spiši už pred sobotnými komunálnymi voľbami poznajú meno starostu, keďže o post sa uchádza iba jediný kandidát.

V Ordzovianoch v okrese Levoča však už poznajú kompletné vedenie obce vrátane poslancov. Jediným kandidátom na post starostu je doterajší \"richtár\" Pavol Koperdák. Vyučený obrábač kovov starostuje na čiastočný úväzok. Obecné zastupiteľstvo je päťčlenné a presne taký je aj počet kandidátov. Keďže ide o doterajších poslancov, už dnes je jasné, že tohtoročné komunálne voľby žiadne zmeny neprinesú.
V Ordzovianoch žije 163 obyvateľov, z nich má 113 právo voliť.
Podobná situácia je v obci Vítkovce v okrese Spišská Nová Ves. Na post starostu kandiduje iba Jozef Olejník, ktorý pôsobí v tejto funkcii na polovičný úväzok doposiaľ. Obecné zastupiteľstvo je sedemčlenné a o poslanecké posty sa uchádza sedem kandidátov. Vítkovce majú 523 obyvateľov, z nich je 319 zapísaných vo voličských zoznamoch.
 

Vyberte región